1 EUR = 7.53450 HRK

Muška krema za lice

(1)
Filter schließen
Poništi sve filtre
Kategorije
Filter

Kolonjska voda – otkrijte čari zavodljivih, čarobnih mirisa

Odabir mirisa intimno je i posebno iskustvo kojem vrijedi posvetiti posebnu pažnju. Arome koje volimo predstavljaju produžetak naše osobnosti i karaktera, a njihovim nanošenjem u obliku mirisa otkrivamo jedan mali dio sebe našoj okolini. Pri odluci koji miris će za nas biti onaj pravi, većinu svoje pažnje usmjeravamo na biranje nota koje ga grade. No ovisno o intenzitetu koji želimo, valja odabrati i u kojem će on biti obliku. Parfemske esencije i parfemske vode su među najkoncentriranijim izdanjima, toaletne vode nježnijim, a kolonjske vode još suptilnije. Kolonjska voda potječe iz ranog 18. stoljeća, a osmislio ju je talijanski proizvođač parfema Johann Maria Farina, koji ju je tako nazvao u čast grada Kölna. Njegova originalna kombinacija mirisnih nota proizvodi se još i danas te se prodaje pod zaštićenom oznakom – originalna kolonjska voda.

Lagani i ugodni mirisi koji će vas osvojiti

Iako se nekoć naziv kolonjska voda koristio kao sinonim za muške mirise, danas se on koristi kao oznaka za opis koncentracije otopine. Dok je udio parfemskih ulja i esencija u parfemskim vodama između 12 i 18 posto, a u toaletnim vodama oko 8 do 12, kolonjske vode su najslabije i sadrže oko 2 do 4 posto koncentriranog mirisa. Budući da ne mirišu intenzivno i da ostaju na koži približno dva sata, pogodne su za često korištenje i daju prostora za eksperimentiranje. Neki brendovi kolonjskih voda čak i ohrabruju njihovo miješanje, kako bi u spoju s vašom kožom dobili originalan miris. Jedan od njih je i Jo Malone London, kojeg možete pronaći u Douglas online trgovini. Istražite i ponudu kolonjskih voda brendova Dior i Atkinsons.

Kolonjska voda za žene i muškarce koji vole prozračne mirise

Iako je ovaj oblik mirisa u početku osmišljen da bude kolonjska voda poslije brijanja za muškarce, s vremenom se kolonjska voda za žene našla u ponudi većine brendova. Danas gotovo svi nude ženske i muške inačice te iznimno popularne unisex kolonjske vode. Kolonjske vode muškarci mogu koristiti i umjesto losiona posije brijanja, no one su primjerene i za nošenje po cijelom tijelu. Preporučuje ih se nanijeti na poznate točke na koži koje omogućuju da toplina tijela potakne otpuštanje mirisa.

Predajte se istančanoj profinjenosti suptilnih mirisa

Kao i kod ostalih mirisa, odluka o tome koja je najbolja kolonjska voda za vas ovisi o kombinaciji sastojaka koji se nalaze u pojedinom izdanju. Olakšajte si potragu i istražite ponudu Douglas online trgovine pretraživanjem prema mirisnim notama. Otkrijte predivne cvjetne, drvenaste, aromatične, svježe, voćne i orijentalne kolonjske vode.

Elegantne kolonjske vode potražite u Douglas online trgovini

Volite umjerene i sofisticirane, no istovremeno uzbudljive mirise? Za vas su idealne kolonjske vode koje osvajaju uglađenim intenzitetom i zanimljivim kompozicijama. U Douglas online trgovini pronađite kolonjske vode poznatih brendova i odaberite one koje sadrže vaše omiljene mirisne note. Odvažite se i probajte eksperimentirati nadograđivanjem i kombiniranjem više kolonjskih voda odjednom. Aromatični i drvenasti, cvjetni i svježi, voćni i cvjetni – koju ćete modernu i nekonvencionalnu kombinaciju osmisliti?

Prikaži više Prikaži manje