1 EUR = 7.53450 HRK

Guerlain - Shalimar

(3)
Filter schließen
Vrsta proizvoda
  •  
  •  
Poništi sve filtre

Guerlain Shalimar – bezvremenska mirisna legenda

Postoje mirisi koji su poznati, oni koji su slavni, malo njih koji su kultni i nekoliko onih koji su naprosto legendarni. U ekskluzivnom klubu ovih posljednjih Guerlain Shalimar svakako ima svoje mjesto. Jedan od najpoznatijih parfema svih vremena stvorio je slavni parfumer Jacques Guerlain 1921. godine. Shalimar je ime raskošnih vrtova koje je u znak svoje ljubavi Shah Jahan dao napraviti za svoju suprugu Mumtaz Mahal, za koju je kasnije podignuo i veličanstveni Taj Mahal. Ta je ljubavna priča nadahnula Jacquesa Guerlaina za stvaranje ovog izuzetno zavodljivog mirisa, prvog orijentalnog mirisa na svijetu.

Od samog početka svojom je jedinstvenom kompozicijom osvajao brojna srca, a kapljice ovog mirisa krasile su vratove, dekoltee i zapešća mnogih posebnih žena istančanog ukusa. Sam parfem Shalimar potiče rekalibraciju osjetila, a njegov pun i bogat miris nudi prizvuk zlatnog doba parfumerstva. Za osebujnu, raskošnu i senzualnu kompoziciju zaslužne su note vanilije, jantara, irisa i bergamota.

Legendarni miris koji će obuzeti sva osjetila

Svojim izazovnim i pomalo drskim karakterom orijentalni miris Shalimar utjelovljuje senzualnost koja pri spajanju s kožom dobiva prizvuk zabranjenog. Sam tvorac parfema izjavio je da “Nositi Shalimar znači prepustiti kontrolu svojim osjetilima“, stoga ne čudi što se miris vezao uz pomalo nestašnu, neobuzdanu i slobodoumnu strastvenost.

Originalna, prepoznatljiva mirisna Shalimar kompozicija s godinama je dobila brojne edicije. Svaka verzija istovremeno odaje počast samom originalu i unosi neki novi tvist u kompoziciju. Kolekcija Shalimar Guerlain donosi toaletne i parfemske vode, esencije i druge oblike mirisa te mnoštvo dodatnih proizvoda koji pružaju raskošnu njegu istovremeno golicajući maštu poznatim notama. Tako će primjerice losion i krema za tijelo osigurati podatnu i meku kožu te ugodno iskustvo njege tijela. Tuš gel i dezodorans pružaju savršen spoj higijene i mirisnog užitka.

Shalimar bočica, koju je dizajnirao Raymond Guerlain, 1925. osvojila je prvu nagradu na Pariškoj izložbi dekorativne umjetnosti. Obline bočice inspirirane su bazenima poznatih Shalimar vrtova, dok čep podsjeća na vodene fontane u vrtu.

Esencija očaravajuće ženstvenosti i neukroćene senzualnosti

Shalimar parfem odabrat će žene koje vole senzualne, orijentalne mirise koji su upečatljivi i izazovni. Shalimar je specifičan, istovremeno glamurozan i nestašan, elegantan i zavodljiv, poput prekrasno sređene žene koja se ne libi pokazati svoju zabavnu stranu. Odgovarat će ženama koje odražavaju njegov specifičan karakter i ne ustručavaju se malo poigrati na granicama dopuštenog i zabranjenog. Shalimar žena utjelovljuje opojnu ženstvenost, snagu i samopouzdanje, dok mali djelić nje uvijek tinja u smjeru novog uzbuđenja.

Potražite legendarni Shalimar u Douglas online trgovini

Nezaboravna mirisna kolekcija Shalimar može se pronaći u Douglas online trgovini. Istražite slavne mirisne kompozicije koje toliko godina plijene pažnju strastvenim kombinacijama. Razni mirisi iz kolekcije proslavljenu kompoziciju predstavljaju u novom svjetlu i u isto su vrijeme vjerni originalu te šarmantno jedinstveni. U Douglas ponudi nalaze se i druge zanosne Guerlain ženke mirisne linije, kao što su Aqua Allegoria, La Petite Robe Noire i Mon Guerlain. Potražite i zanosne Guerlain muške mirisne linije te unisex mirise.

Prikaži više Prikaži manje