• 1 besplatan uzorak
  • Besplatna dostava iznad 200 kn
  • 2-5 dana rok za isporuku
  • Besplatno zamatanje

Bore? Ni u snu!© Cyril Masson / Studio White
 

Svi već znamo koliko je dobar san važan za ljepotu, no kako bi san bio što bolji, a njegov utjecaj na ljepotu što veći, potrebno je obratiti pozornost na nekoliko faktora. Važno je u  kakvoj sobi spavate, u kakvom krevetu, pa čak i u kakvom raspoloženju…stoga, znate li baš sve trikove za najbolji beauty sleep ikada?

Melatonin u mraku
Melatonin je hormon koji regulira druge hormone u našem tijelu te naš unutarnji sat (cirkadijalni ritam organizma). Ovaj hormon dolazi do izražaja po noći, odnosno u mraku, a u prisustvu svjetla tijelo ga proizvodi manje. Ako ste noću izloženi svjetlu televizora ili laptopa, sinteza i proizvodnja melatonina može se poremetiti, a njegov nedostatak u tijelu povezan je s uranjenim starenjem kože.
Kako biste ovo spriječili i što više potakli antioksidativne učinke melatonina na tijelo, kao i preuranjene bore na vašoj koži, najmanje pola sata prije odlaska na spavanje ugasite sve elektroničke uređaje u spavaćoj sobi ili još bolje – u potpunosti ih iz nje premjestite. Što je mračnija vaša soba, to će vaše tijelo proizvoditi više melatonina, a i vaš san će biti bolji.

Spavanje na svili
Jeste li svjesni da vaš način spavanja utječe na izgled vaše kože? Ako spavate potrbuške ili na boku, vaše lice kontinuirano je u doticaju s vašim jastukom koji je, posebice ako nemirno spavate, navlači i razvlači na sto načina. Kako biste spriječili utjecaj spavanja na preuranjeni nastanak bora, spavajte na leđima, a ukoliko ovo vaš stil spavanja nikako ne uključuje, investirajte u svilenu jastučnicu koja će imati puno blaži utjecaj na vašu kožu.

Mrak tretman
Njega lica noću jednako je važna, ako ne i važnija od njezine njege danju. Glavna briga danju je zaštita kože od štetnih utjecaja sunca i zagađenog zraka. Međutim, bez obzira na uspjeh zaštite u toku dana , kožu noću treba pravilno njegovati kako bi se mogla uspješno regenerirati. Vi možda spavate noću, no vaša koža ne – naprotiv, radi čak napornije nego danju i gubi razinu hidratacije čak do četiri puta brže. Kako biste nadoknadili ovaj gubitak, potreban je poseban tretman za lice. Isprobajte novi BIOTHERM AQUASOURCE EVERPLUMP NIGHT, hidratantni noćni gel za lice koji stvara prirodni zaštitni sloj na vašoj koži i bogato ju hidratizira cijelu noć uz pomoć posebnih algi kultiviranih u mraku. Navedene alge stvaraju ekstrakt bogat molekulama koje koži daju energiju zbog koje se može bolje oporaviti noću i dobiti dostatnu hidrataciju za regeneraciju.